Stemmen van piano en vleugel

Nicolien Kerkmeester - gediplomeerd pianostemmer / technicus - Stemmen € 79,- BEL: 06-29391030

Een stembeurt van piano of vleugel duurt gewoonlijk ongeveer een uur. Hierbij stem ik alle (ongeveer 230) snaren op de juiste toonhoogte. Kleine storingen in mechaniek, klavier of pedalen verhelp ik meestal gratis tijdens deze stembeurt. Het is fijn als het stil is tijdens het stemmen omdat ik geconcentreerd moet kunnen luisteren.

Bij normaal gebruik en als de piano of vleugel op een goede plek* staat, adviseer ik 2 x stemmen per jaar. Zelfs als uw piano of vleugel niet bespeeld wordt, is het aan te raden toch minimaal eens per jaar het instrument te laten stemmen.

Daarnaast hangt een mooie stemming nauw samen met de kwaliteit en staat van het instrument, vooral die van de hamerkoppen en de besnaring! Hiervoor is regelmatig een onderhoudsbeurt of een revisie noodzakelijk.

stemmen4

Om zolang mogelijk profijt te hebben van de stembeurt, is mijn advies:

  • *zet de piano of vleugel niet vlakbij een radiator of andere verwarmingsbron. Zorg dat het instrument niet op de tocht staat of in de zon.
  • houd de temperatuur en de luchtvochtigheid zo constant mogelijk o.a. met behulp van een luchtbe- of ontvochtiger of hydroceel.

Niet alleen voor uw instrument’s, maar ook voor uzelf is een goede luchtvochtigheid  van belang: tussen de 45% en 65%.

De luchtvochtigheid kunt u meten met een hygrometer.

Voor meer informatie bel of mail gerust.

06-29391030

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

spacer
  • pianostemmen-sepia-02-185.jpg
  • nicolien-vleugel-185.jpg
spacer