Pianoles

Pianoles met Nicolien Kerkmeester.  ** Op dit moment is er geen plaats voor nieuwe leerlingen. **

met veel plezier geef ik al ruim 20 jaar (gediplomeerd,HBO docerend musicus) pianoles in ontspannen, huiselijke sfeer, aan kinderen en volwassenen. Je speelt op een mooie Bösendorfervleugel, wat een extra dimensie geeft aan het musiceren. Er staat een tweede instrument(Grotrian-Steinweg piano)  naast, >ivm Corona-maatregelen: zo kunnen we genoeg afstand houden . De instrumenten en de lesruimte (met openslaande deuren naar de tuin) worden regelmatig schoongemaakt en gelucht <

De lessen zijn wekelijks een half uur en vakanties lopen grotendeels synchroon met de schoolvakanties. Er zijn af en toe voorspeelmomenten voor de leerlingen/voor elkaar en soms met een klein publiek, s'zomers in de tuin.  We kunnen ook samenpelen:  4-hands/ quatre mains of stukken voor 2 piano's voor de meer gevorderde leerlingen of in combinatie met andere instrumenten.

Voor beginnende pianisten is er geen vaste methode maar kijken we welke muziek en stijlaanpak het beste past. Dus samen zoeken we muziekstukken uit die de leerling aanspreken.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan muzikale vorming, ritme, klankbalans, ontspannen motoriek, akkoordenleer, geheugentraining, compositie-analyse enz.
De meeste ervaring heb ik met het klassieke genre, maar ook met andere stijlen zoals basis-pop -of -jazz -improvisatie

En een goede klassieke basis is zeer bruikbaar voor alle stijlen!

Kinderen leren van nature snel en spelenderwijs, terwijl volwassenen vaak gemotiveerd en doelgericht zijn en zo hun voordeel behalen. Om mensen te begeleiden in het ontdekken en ontwikkelen van hun muzikale talenten, levert veel voldoening op. Behalve pianodocente ben ik werkzaam als pianostemmer en -technicus (zie ook overige pagina's op deze website). Het blijft een uitdaging om het lesgeven te combineren met de techiek van dit veelzijdige instrument,  pianospel en -techniek hebben vele raakvlakken- bovendien is het handig om je eigen instrument altijd in topvorm te kunnen houden!

Mede door mijn lidmaatschap bij de EPTA (voor pianisten en docenten) blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van pianospelen en lesgeven. In november 2016 volgde ik op het Koninklijk Conservatorium Den Haag het cursusweekend lesgeven met de Kodaly-methode, een Hongaarse methode die uitgaat van veel zingen bij het instuderen.

In 2019 volgde ik een dirigentencursus koordirectie, bij de Dirigentenwerkplaats in Utrecht, ook erg leuk en leerzaam.

Voor meer informatie bel of mail gerust.

06-29391030

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

spacer
  • pianoles-02-185.jpg
  • nicolien-01-185.jpg
  • pianospel-185.jpg
  • pianoles-01-185.jpg
spacer