Pianoles

Op dit moment is er helaas geen plek voor nieuwe leerlingen; wilt u op de wachtlijst geplaatst worden, stuur dan een email met uw gegevens.

Ik ben afgestudeerd docerend musicus en geef al ruim 20 jaar pianoles in ontspannen, huiselijke sfeer. Er wordt gespeeld op een mooie Grotrian-Steinweg concertvleugel van 2.75 m, wat een extra dimensie geeft aan het musiceren.

Ik werk niet met een vaste methode maar kijk welke muziek en stijl het beste bij de leerling past. Samen zoeken we muziekstukken uit die de leerling aanspreken. 

De lessen zijn wekelijks een half uur en vakanties lopen grotendeels synchroon met de schoolvakanties.

Tijdens de lessen wordt o.m. aandacht besteed aan akkoordenleer, analyse, improvisatie en auditieve vorming.
De meeste ervaring heb ik met het klassieke genre, maar ook met andere stijlen zoals pop, licht klassiek, jazz enz.

Overigens is een goede klassieke basis bruikbaar voor alle stijlen!

Mede door mijn lidmaatschap bij de EPTA (voor pianisten en docenten) blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van pianospelen en lesgeven. In november 2016 volgde ik op het Koninklijk Conservatorium Den Haag het cursusweekend lesgeven met de Kodaly-methode, een Hongaarse methode die uitgaat van veel zingen bij het instuderen.

Kinderen leren van nature snel terwijl volwassenen gemotiveerd zijn/ een doel hebben en halen daar weer hun voordeel uit. Om mensen te zien en horen groeien in hun spel levert veel voldoening op. Dus zowel jong als oud, beginnend of gevorderd, veel of weinig talent: zolang je enthousiast bent én genoeg tijd maakt om te oefenen (minimaal 4x per week 20 min.)kunnen we aan de slag!  

Behalve pianodocente ben ik werkzaam als pianostemmer en -technicus (zie ook overige pagina's op deze website). Het is leuk en leerzaam  om het lesgeven te combineren met de techiek van dit prachtige instrument, -spel en techniek hebben vele raakvlakken- en handig om je eigen instrument altijd in topvorm te kunnen houden!

spacer
  • pianoles-02-185.jpg
  • nicolien-01-185.jpg
  • pianoles-01-185.jpg
  • pianospel-185.jpg
spacer