Over mij....

Mijn naam is Nicolien Kerkmeester. Al op jonge leeftijd kwam ik met de piano in aanraking en tot op heden is er nog steeds genoeg te ontdekken op dit veelzijdige, fascinerende muziekinstrument. Het is mijn beroep en passie om het klankproces van A tot Z te kunnen beïnvloeden, om piano’s en vleugels professioneel te restaureren, stemmen, intoneren en er vervolgens weer heerlijk op te kunnen spelen!

Omdat ik behalve pianotechniek ook hoofdvak piano gestudeerd heb aan het conservatorium, heb ik zowel praktijkervaring als kennis over hoe piano's en vleugels perfect behoren te spelen: of het mechnaniek wel snel genoeg repeteert, of de speelbalans in evenwicht is enz. De revisie wordt altijd uitgevoerd in zorgvuldig overleg met de pianist. Het is mogelijk specifieke wensen, zoals iets zwaarder of juist iets lichter speelgewicht, of een hardere dan wel mildere toon te realiseren.

De opleiding ‘pianotechniek’ heb ik voltooid in 1987. Sindsdien ben ik werkzaam geweest bij drie gerenommeerde pianobedrijven, waaronder van 1998 tot 2008 bij Ypma-Steinwaycentre Nederland, het huidige Piano's Maene. Bij deze bedrijven heb ik in de werkplaats talloze piano’s en vleugels (meestal de topmerken zoals Steinway, Bechstein, Bösendorfer, Grotrian Steinweg, Schimmel,Yamaha, ) geheel gerestaureerd/gereviseerd en kwam ik ook voor onderhoud en stemmen in concertzalen( o.a. Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdams Concertgebouw)  en bij klanten thuis. 

Of er nu gestemd moet worden voor meesterpianist Enrico Pace in het Concertgebouw of voor een amateurspeler, uitgangspunt is altijd optimale kwaliteit en een tevreden klant!

 In 1993 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium als  'docerend musicus piano’ waarna ik nog een jaar ‘uitvoerend musicus piano’ heb gestudeerd. 

Van 2008 tot 2012 was ik als docent pianotechniek verbonden aan het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam, waar ik mijn vakkennis doorgaf aan een nieuwe generatie pianotechnici. Sinds 2012 ben ik mij geheel gaan richten op mijn eigen bedrijf 'Pianoscala' met stemmen, onderhoud, revisies en pianolessen.

Mijn bron van inspiratie is in de eerste plaats de muziek, en om deze zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren is een fijn afgeregeld mechaniek en mooi gestemd instrument onmisbaar! Stemmen, intoneren, musiceren... cést le ton qui fait la musique!

Voor meer informatie bel of mail gerust.

06-29391030

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


spacer
  • nicolien-04-185.jpg
  • pianoles-02-185.jpg
  • nicolien-02-185.jpg
  • nicolien-03-185.jpg
  • onderhoud-01-185.jpg
  • nicolien-01-185.jpg
  • nicolien-vleugel-185.jpg
spacer